Jelenlegi idő (Magyarország, Felvidék, Vajdaság): ; (Erdély, Kárpátalja):  ::  ::  Facebook :: Twitch :: Youtube :: Drive (Cup recek) :: Drive (vegyes recek) 

 
Végetért a 3v3 Huncup
A napokban végetért az októbertől zajló 3v3 Huncup. Íme a végeredmény:

1. Sagitariusa (kunyi, trombone, vasálarc, Techno)
2. Onager (Blabla, Maverick, Satrapa)
3. Idle Villagers (Apor, Lui, senki_alfonz)
4. TLWUjratöltve (Beszosz, Györe, WOodo)

Vasálarc jóvoltából az első 3 helyezett júniusban nyaralhat a Balatonparton. Továbbá bekerültek az első 4 helyért járó pontok a Hall of Fame-ba. Köszönjük MercilessFishnek a szervezést!
Benzin_ / 2020/01/27
Megjelent a Definitive Edition!
November 14-én megjelent az Age of Empires II felújított változata, a Definitive Edition.

A játékot meg tudjátok vásárolni Steamről: https://store.steampowered.com/app/813780/Age_of_Empires_II_Definitive_Edition/

(talán érdemes várni egy leárazásig, mert a Steamen bizonyos időközönként van ? )


Íme egy rövid videó ZeroEmpires-től, hogy mik az újdonságok: https://www.youtube.com/watch?v=20ONP7dvN54

És most már csak az a kérdés, hol találsz ellenfeleket? Ha szeretnél magyarokkal játszani, csatlakozz hozzánk (ha még nem tetted) vagy a Facebook csoportunkba, vagy Discordra.
Leto_Benzin_ / 2019/11/15
Évzáró tournamentek
A nemrégiben megkezdődtek az év végi utolsó tournamentek:

Az első és talán számunkra legfontosabb a 2019-es Hun Cup, mely először a történelemben 3v3 formációban indult. A nem kicsit rizikós ötlet eddig úgy tűnik jól sült el: a tavalyi 28 főt is meghaladó 34 fő nevezett 3 és 4 (tartalékossal) fős csapatokban, és összesen 11 csapat jött össze. A verseny swiss formátumban zajlik, ahol a csapatok körönként 2 pontot gyűjthetnek ha nyernek, s ezek alapján a nyertesek nyertesekkel, míg a vesztesek vesztes csapatokkal kerülnek össze. A swiss végén a legtöbb pontott gyűjtött 4 csapat kerül az egyeneságú kieséses döntőbe. Október 23-án el is kezdődött az első forduló a DestructioN (Leto_kekeke, Leto_Arathyen, Xerxes_HUN) és a TLW újratöltve (TLW_Beszosz, TLW_GyöreE, TLW_Woodo) csapatok küzdelmes harcával a Vooblyn.

A hazai versenyen kívül nemzetközi vizeken is folytatódott a harc. Megkezdődött Október elején az úgynevezett Clans Federation Tournament sorozat, mely klánok közötti 2v2 harcokat hirdet. Az egyeneskieséses küzdelmeket 3 havonta fogják megszervezni, és a top 3 győztes klán bekerül a hall of famebe, valamint a Voobly jóvoltából is nyeremények üthetik a csapatok markát. A teamgamen kívül három kategóriában 1v1 versenyek is indulnak klánoktól függetlenül. Az egyébként ugyanilyen felállásban zajló 1v1 verseny kategóriái a következők: 0-1549. 1550-1800, 1801-2100. A 2v2 felállásban eddig a Leto klán indult, a második körből indulva Leto_Apor és Leto_Arathyen meg is nyerték a fordulót a Russia_F csapat ellen. Az 1v1 versenyeken is sikerekkel indultunk, kategóriájukban Rudolfking és Leto_Apor is megnyerték az első illetve első és második körüket is. Sok sikert kívánunk mindenkinek a továbbiakban!
Leto_ktnemtk / 2019/10/27
Tournament infok
A Microsoft által szponzorált DM WorldCup javában zajlik, a Silver Ligában a legjobb 8 összecsapása nem sokára kezdődik, a magyarok közül sajnos paradoxon_ az első, míg AoM92 a második körben esett ki. A Gold Liga elődöntőjében TheViper Nilivel, míg TheCode Trueval fogja nem sokára összemérni erejét.

Az elkövetkezendő hónapokban három különböző bajnokság is indul:

Az első és számunkra egyértelműen legfontosabb az idei Hun Cup, ami izgalmasabbnak ígérkezik mint valaha, hiszen idén először a magyar AoE történelemben 3v3 torna lesz, melynek szabályairól és jelentkezéséről ide kattintva tudhatsz meg többet.

Két év kihagyás után végre ismét tervben van a legendás Nations Cup sorozat, melyen minden ország részt vehet több csapattal is. A 3v3 felállású bajnokságra a nevezés novemberben kezdődik, és februárban indul, és a tervek szerint május elején zárul. A magyar közösség idén is legalább A és B csapattal tervez nevezni, és ha a Gold ligában nem is, de reméljük a Silver és Wooden Forkban mindenképpen remekül helytállnak majd. A legutóbbi alkalommal az A csapat squeak, _Maxxtro, Andrew_LK, paradoxon_ és Leto_Mallory_-ból állt, de sajnos a selejtezők után nem folytatták a Silver Ligában. A B csapat Leto_Destroy, Leto_Arathyen, valamint Leto_Jeckyllből állt. A B csapat a selejtezőben az akkori év nyertese, a Brazil B csapat nem engedte tovább, ám után a Silver Ligában meglehetősen sok izgalmas meccsen vettek részt. A meccsek letölthetőek innen.

Egy kisebb nemzetközi klán bajnokság van készülőben: a Rise to Glory tournament egy klánok közötti 3v3 bajnokság, melyre legfeljebb 4 fős csapatokkal lehet nevezni, és a jelentkezők közül a legerősebb 16 csapat jut be a versenyre. A regisztráció már most is nyitva áll, a bajnokság mindössze Október végéig tart, tehát amolyan Nations Cup warmupként is lehet értelmezni.

Reméljük ti is legalább annyira izgatottan várjátok az elkövetkezendő bajnokságokat mint mi, nagyon reméljük, hogy a legtöbb játékot tudjuk közvetíteni twitchen. Addig is GLHF!
Leto_ktnemtk / 2019/09/29
Kezdődik a második 1v1 DM Világbajnokság a Microsoft által szponzorálva!
A Nili_aoe és robo_boro által szervezett DM Világbajnokság lassan kezdetét veszi, és meglepő módon a Microsoft fogja szponzorálni az eseményt, méghozzá 2000 $ összdíjazással. A jelentkezés szeptember 8-án zárul le, Magyarországról két nagyon híres játékos, paradoxon (Leto_kunyi) és AoM92 is jelentkeztek. Paradoxon korábban több DM 1v1 bajnokságon is indult, ezek közül sokat meg is nyert nemzetközi szinten, AoM92 pedig Magyarország legjobb DM TG játékosaként ismerhetünk. A nevezők közül a kvalifikáció után a legerősebb 16 játékos kerül a Gold Ligába, ami Double Elimination lesz, míg a többiek a Silver Ligában Single Eliminationben próbálhatnak szerencsét. A mappool eléggé változatos: a hagyományos Green Arabián kívül az oldschool Ghost Lake, Goldrush mappokon át a Golden Pit, Graveyards, Acropolis, Praire és még ezen kívül is több összetett pályán fognak történni az összecsapások. A megmérettetés szeptember 9-én kezdődik és október 6-ig tart. A cup nyitott streamelést enged, így nem kizárt, hogy néhány meccset mi is közvetítünk, ám www.twitch.tv/nili_aoe oldalon angol nyelven akárki követheti az eseményeket. A beosztást és receket itt lehet megtekinteni, továbbá elérhetőek a Silver és a Gold Liga ágrajzai is.
Leto_ktnemtk / 2019/09/08
Aktuális hírek
Véget ért az ?idei? (2018-as) 1v1 HunCup. Összesen 28 jelentkezőből a csoportkörös selejtezők után Gold, valamint Silver Ligákban folytatódott a verseny 14-14 fővel. A Silver Ligába a csoportok 3. illetve 4. helyezettjei kerültek, és egyenes ágú kiesésen vettek részt. A selejtező csoportjainak 1. és 2. helyezettjei a Gold Ligába kerültek, itt vigaszágas versenyen kellett a játékosoknak helytállniuk.

A Silver Liga dobogósai így:

Hangyapete
senki_alfonz
_Jedi__
Nyereményük a játékosok által felajánlott szeszes italok ?

A Gold Liga dobogósai:

Leto_trombone
squeak
KT_toboz (paradoxon_ aka kunyi)
Nyereményük a Voobly által felajánlott Silver premium membershipek, valamint profile badge-ek.

A magyar bajnokságok recei 2005-ig visszamenőleg itt találhatóak meg.

2018 végén lezajlott a világbajnokság is, melyről nem sok szót ejtettünk. A Hungary A csapat (squeak, paradoxon_, Am4deus) trio a Gold Liga méltán kemény csoportköreiből (Argentin A, Lengyel A, Német A) sajnos nem jutott tovább a legjobb 16-ba. A B csapatot (Leto_Apor, Leto_Lui_, Leto_Arathyen) a Silver Ligában hosszú harcok közepette az egyeneságú kieséses versenyben a legjobb 8 között Ausztrália C csapata állította meg, így holtversenyben 5. helyezést ért el. A recek (WK móddal nézhető) itt találhatóak meg mindkét ligáról.

Várhatóan nyáron megrendezésre kerül a szokásos Nations Cup, de, hogy indul-e magyar csapat még senki sem tudja ? Az aktuális AoE tournamentek megtekinthetőek a hivatalos oldalon.

Megalapult egy újabb facebookos magyar csoport a Steames játékosok összefogására, ahova (és a régibe is természetesen) mindenkit szeretettel várunk.

Gyertek minél többen! ? GLHF
Leto_ktnemtk / 2019/03/24
A HunCup valamint a WorldCup is folytatódik
A selejtezőnek vége, folytatódik az idei 1v1 Hun Cup a Gold valamint a Silver Ligával, a következő héten pedig Magyarország B csapata a Világbajnokság Silver Ligájában a legjobb 8 között Argentina F vagy Ausztrália C csapatával küzd meg. Ebben a cikkben megtalálhatóak a fent említett bajnokságok ágrajzai.
HC Gold Liga (Főszakasz):
https://challonge.com/hu/1v1HunCup18 HC Silver Liga:
https://challonge.com/hu/HunCupSilver18 WC Silver Liga:
https://challonge.com/hu/WCSilverLeague
Leto_ktnemtk / 2018/12/02
AoE 2 HD 5.8-as patch
Most már több mint két hónapja él az új patch a HD Edition-ben. Íme az újdonságok (angol nyelven):

Patch Notes for 5.8:
(Elite) Elephant Archers +2 archer armor vs anti-archer attacks (from -2 to 0).
(Elite) Elephant Archers -2 armor vs anti-cavalry archer attacks (from 0 to -2).
Eagle Scout training time in Castle Age +3s (from 32s to 35s), same as Eagle Warrior.
Incan free llama bonus is no longer tied to the scout; requires Town Center on nomad-style maps.
Vietnamese reveal enemy bonus no longer works in full tech tree games.
Malay infinite fish trap bonus no longer works in full tech tree games.
Khmer no building requirement bonus no longer works in full tech tree games.
Teuton team bonus no longer overrides Faith technology in post-imperial age start games.
Fixed the issue with siege workshops not receiving extra HP and armor in Imperial Age.
Fixed the issue causing the attack sound of Galleons to not play.
Fixed the issue with buildings placed on Desert, Cracked terrain not receiving a bonus damage when being attacked.
Hunting dogs effect no longer appears in games with starting ages later than Dark.
Watch Towers, Guard Towers and Keeps cost +25w.
Coinage moved up to Castle Age, Banking moved up to Imperial age.
Couriers cost 600f 600g (increased from 400f 200g).
Italian fishing ship cost bonus reduced to 15% (from 20%).
Khmer receive Arbalest upgrade.
Mayan farmers work at closer speed to the farmers of other civilizations. (0.8 work rate multiplier)
(Elite) Arambai cost 80w 60g (increased from 50w, 60g)
(Elite) Karambit Warrior cost 30f 15g (increased from 25f 10g).
Vietnamese archer HP bonus changed to immediate +20% HP to Archery Range units. (no longer staggered per Age)
(Elite) Rattan Archers +5 HP.
Korean ?Faster building Fortifications? bonus is reduced for Towers (similar to how the Spanish building bonus is reduced for Wonders).
Mamelukes receive 5 less damage from Halberdiers.
Siege Tower collision size reduced from 0.50 to 0.45.
Fire Galleys do 1 damage to fishing ships (reduced from 3)
(Elite) Camel Archers training time +4s (from 21s to 25s)
Indians camels no longer receive +1 melee armor bonus.
Slavic farming bonus is closer to the intended +15% value (multiplier reduced from 1.31 to 1.28).
Leto_Benzin_ / 2018/11/15
Az 1v1 Hun Cup elindult!
A beosztás és a szabályzat (a selejtezők után ez frissül illetve bővül) itt érhető el:
https://challonge.com/hu/1v1HunCup18/standings
A meccsek megbeszélésére Discordon létrehoztunk egy szobát, de a Voobly és a Facebook közösség használata is adott!
GLHF mindenkinek!
Leto_ktnemtk / 2018/11/11
A 2v2 Világbajnokság megkezdődött
A héten megkezdődik a várva várt AOE II ?Brothers In Arms? World Cup selejtező sorozata, mely végén 32 csapat kerül össze csoportkörökre (Gold League), ahol is 8 db 4 fős csoport küzd majd egymással. Minden csapat amely nem jut be a csoportkörökre, részt vehet a Silver ?Ligában?, melynek menete ugyanúgy fog kinézni mint a Goldé. Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Magyarország is 3 csapattal indul, az A csapat tagjai Maxxtro, Leto_kunyi és squeak, a B csapat tagjai Leto_Lui, Leto_Apor és Leto_Arathyen, míg a C csapatot ViolA_DavE, Koole és ViolA_ChaoS erősítik. A regisztrált csapatok listája megtekinthető itt, valamint a selejtező összeállítását itt. A meccsek már a héten elkezdődnek, először az A csapat kerül össze a B-vel, míg a C Ausztrália C csapata ellen játszik. A bajnokságról angol nyelvű közvetítés várható a Voobly jóvoltából. Jó drukkolást és glhf mindenkinek!
Leto_ktnemtk / 2018/10/22
Age of Empires II Világbajnokság
Breaking:
Míg mi a 2018-as 1v1 Hun Cup szervezésével foglalatoskodunk váratlan bejelentés érkezett: még idén megrendezésre kerül az AOE II ?Brothers In Arms? World Cup, melynek formációja ezúttal 2v2 lesz. A versenyre országonként 4 csapat jelentkezhet 2+1 fővel, és az első 8 helyezett között 800 $ összdíjazás kerül kiosztásra. A verseny 4 részből fog állni: a selejtező után csoportmeccsek, majd ezt követően az egyeneságú kieséses szakaszt (negyed- és elődöntő) a döntő követi (Grand Final). Jelentkezni ratingtől függetlenül lehet, mindössze rendelkezned kell az alapjátékkal, a kiegészítővel (The Conquerors) és a 3 DLC-vel, valamint egy voobly accounttal (www.voobly.com), hisz a bajnokság ezen a felületen lesz elérhető. Ha kedvet kaptál hozzá nincs más hátra mint jelentkezni egy magyar vagy Magyarországon született csapattársaddal itt (a már jelentkezett csapatok listája is megtekinthető a linken).
Leto_ktnemtk / 2018/10/14
Közeleg: 1v1 Huncup 2018
A 2v2 Huncup sikerén felbuzdulva idén novemberben újból megrendezésre kerül, ezúttal azonban 1v1 formációban. A jelentkezés várhatóan november első hetében kezdődik és 2 hétig fog tartani. A verseny kimenetele (valamint a díjazás) a jelentkezők számától függ, a tervek szerint egy rövid selejtező után a versenyzők kategóriánként kerülnek besorolásba, így mind a profi mind a kezdő játékosoknak is lesz esélyük a győzelemre. Szeretnénk, ha új és régi arcok egyaránt jönnének, Vooblyn kívül az összes platformról, továbbá szeretnénk a Steames közeg figyelmét is felhívni! Addig is mindenki készüljön, az előzetes szabályok megtalálhatóak itt.
Leto_ktnemtk / 2018/09/23
Új Cup-sorozat: Weekend Smackdown
A Weekend Smackdown egy ismétlődő versenysorozat lesz a Voobly jóvoltából, ami minden hétvégén megrendezésre fog kerülni. Minden alkalommal más rating követelményeknek megfelelő játékosok indulhatnak, így változatos és kielégítő meccsekre számíthat mindenki. Ezek a versenyek egy naposak lesznek, így szombaton kezdődnek, és aznap is fejeződnek be. A döntőig BO1 majd a döntőben BO3 körökre lehet számítani, valamint nem utolsó sorban a nyeremény nem más, mint 3 hónap prémium. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy részt vegyél nincs más dolgod mint a Voobly Tournament (1) Lobbyjában jelentkezned az esemény kezdete előtt. 16 játékos számára van hely minden alkalommal, így kapkodni kell a helyekért, hiszen aki előbb jelentkezik az biztos részt vehet az eseményen.

Az első esemény: 2018. július 14. (GMT 14:00)

Hely: Tournament Lobby 1

Rating követelmény: 1601-1900 (legalább 20 lejátszott meccsre van szükség)

Az első alkalommal a map Arabia lesz, Hidden választható civ mellett (ismételni nem lehet a civeket).
Leto_ktnemtk / 2018/07/14
A 2018-as Huncup végetért
Véget ért az idei 2v2 Hun Cup, és ezúton (is) szeretnénk megköszönni mindenkinek aki hozzájárult akár azzal, hogy játszott, akár azzal hogy nézte a közvetítéseket, amibe a srácok rengeteg időt és energiát öltek! Úgy érezzük a célját elérte a bajnokság: összehozta a magyar játékosokat, felpörgette a közösséget, és talán kicsit többen is kedvet kaptak a játékhoz régiek és újak egyaránt.

A 2018-as 2v2 Hun Cup győztesei pedig:

1. paradoxon_ & Leto_trombone
2. gorilla_attack & be_cool_
3. TLW_GyoreE & Leto_Mallory_
Nekik ezúton is hatalmas gratuláció!!!

Aki lemaradt volna a meccsekről, azok bármikor visszanézhetik a közvetítéseket a Youtube csatornánkon itt.
Leto_ktnemtk / 2018/04/02
RageQuit Arabia Tournament
NerdRageQuit versenyt tervez a Vooblyn RageQuit Arabia néven. Az egyébként 1v1 verseny HenkDeSuperNerd (a Random_Everything pálya szkriptek készítője) által készített teljesen egyedi szkriptekkel, hellyel-közzel módosított Arábia pályákon fog zajlani. Az első kör 3, a negyeddöntő 5, az elődöntő 7, valamint a döntő 9 meccsből fog állni.

A verseny célja a megszokott Arábián történő klasszikus játékstílustól való eltérés és a friss stratégiák tesztelése és megtapasztalása volna. A szkript és a változtatások egyelőre tervezés alatt állnak és titkosak, a verseny még legalább 2 hétig nem indul el, viszont a regisztráció már elkezdődött, bárki indulhat 1600 rating felett a Vooblyn aki rendelkezik a WololoKingdoms (tehát a steames változat és dlc-i) móddal. Habár a versenyen magyar játékos még nem indult, olyan híres nevekkel is találkozhatunk majd mint Edie, Slam vagy Spring.

A Tournament minden meccse közvetítve lesz itt: https://www.twitch.tv/nerdragequit.
Leto_ktnemtk / 2018/02/16
Folytatódik a Liqour League
Február 23-án folytatódik a ?Likőr Liga?. Az 1v1 Liquor League 2 hetente kerül megrendezésre a Vooblyn T900Official által, melyre alkalmanként 8 fő nevezhet és a nyertes 75$-os jutalomban részesül, azonban aki egyszer részt vett az nem nevezhet a következőre, csak az azutánira. Az beállítások Turbo módban történnek Random (Tiny) Map-on, Normal gyorsaságon, Standard Victory mellett. A negyeddöntő 1, az elődöntő 3, valamint a döntő 5 meccsből fog állni, érdekesség azonban, hogy a meccseken ún. Challengek (Kihívások) lesznek elérhetőek a játékosok számára, melyeket (a meccsük veszélyeztetésére tekintve) saját felelősségük mellett hajthatnak végre, és valahányszor egy Challange teljesül, a közvetítők lehúznak egy ?rövidet?. A versenyen sok ismerős névvel találkozhatunk, többek között: Spring, ACCM, Socksyy vagy Klavskis.

Challenges:

Rombolj le egy kastély kizárólag Petárdásokkal
Építs egy Csodát
Fejlessz ki egy Egyedi Technológiát
Kereskedj az ellenféllel
Imperial (Birodalmi) korban fejlessz Horse collart (Lóhám)
Egy paraszt meghal farkasok által
Építs 10 Egyetemet
A Madár! (madár hiba a bal sarokban)
Ölj meg legalább 20 egységet a sajátjaid közül
?Őrült? Magonel/Onager lövés (közvetítők belátása szerint)
?Őrült? Mikrozás (Egység használat) (közvetítők belátása szerint)

A közvetítés megtekinthető február 23-án valamint 2 hetente péntekenként itt: https://www.twitch.tv/t90official
Leto_ktnemtk / 2018/02/14
A 2018-as Huncup elindult!
A beosztás és a végleges szabályzat itt érhető el:
http://challonge.com/hu/HunCup2018
Az első kör meccseit itt kommentben, vagy a Facebook csoportban tudjátok megbeszélni!

GLHF mindenkinek!
Leto_ktnemtk / 2018/02/04
2v2 Huncup jelentkezés
5 év után ismét 2v2 Hun Cup indul a Vooblyn. Cél a megosztott társaság összekovácsolása, az állóvíz felrázása és a játék népszerűsítése volna, valamint, hogy a közeljövőben egyre több hasonló esemény kerüljön megrendezésre. A jelentkezés korlátlan és nincs feltételhez kötve, már 16 főnél díjazás várható a vooblytól, veszteni való nincs!
Leto_ktnemtk / 2018/01/27
AoE2HD 5.7-es patch
Két napja elérhető az Age of Empires II HD 5.7-es verziója Steamen. A játék automatikusan frissül, ha elindítod.

A változtatások listája az alábbi linken olvasható (angolul):
https://www.ageofempires.com/news/aoe-ii-hd-patch-5-7-now-live/
Leto_Benzin_ / 2018/01/26
AoE:DE megjelenési dátum
Nemrég kikerült az ageofempires.com-ra a végleges megjelenési időpontja az Age of Empires: Definitive Edition-nek. A sorozat első részének felújított változatára már csak február 20-áig kell várnunk, melytől elérhető lesz a Microsoft Store-ban. A játék 6 900 Ft-ba fog kerülni. Bízzunk benne, hogy hamar lesz leárazás is.
Leto_Benzin_ / 2018/01/26
Újraindult a honlap
Hosszú idő után újraindult az Age of Empires 2 Magyarország honlapja. Lassan 4 éve nincs már honlapunk, de a játék ez idő alatt sem halt meg. Most úgy döntöttünk, hogy nyitunk egy új oldalt, hisz ez a játék megérdemli. Nem kívánunk semmi túlzottan komolyat létrehozni, a cél csak annyi, hogy hírekkel lássunk el benneteket, valamint legyenek magyar nyelvű leírások, melyek hasznosak lehetnek a kezdő és a haladó játékosoknak is.

Manapság már a közösségi médiáé a főszerep. Ez nincs másképp nálunk sem, ezzel az oldallal viszont célunk továbbá a magyar AoE2 közösségi médiák összefogása is. Legfelül megtaláljátok a Facebook, Youtube, Twitch és más egyéb oldalainkat, melyeket érdemes követni a további tartalmakért.
Leto_Benzin_ / 2018/01/26
Powered by qliteNews / r2xDesign.net